Dressyrtema och irritation

Dagens stora event var en fotosession med Lydia och Musse på ridskolan. Tråkigt nog hade Musse lyckats slå på sig och därför var ridning ingen bra idé men lillasyster Elsa och hennes fina ponny Hillary blev lite stand in på ridsidan, och vilken power det var i den ponnyn, jösses!
 
Men nu går jag händelserna i förväg. Vi fotade en del porträttbilder och dumt nog gick vi runt ute och gjorde det en stund, så när vi kom in i ridhuset blev det väldigt mycket kondens på objektivet, så jag bytte till ett objektiv jag precis köpt häromdagen och inte hunnit prova. Det är inte lika ljusstarkt på långa vägar, men har en trevlig zoom och jag kände att det var värt att prova i alla fall. Med facit i hand hade jag nog hellre väntat en stund extra så det vanliga 70-200 f/2,8 objektivet fick torka till lite. Men nu har jag lärt mig något i alla fall. Nedan några av dagens porträttbilder.
 
Dagens solklara favoritbild enligt mig. Lydia och Musse.
 
Myskänsla när Hillary gosar med matte Elsa
 
Jag älskar den här bilden, trots att Musse bara är med delvis.
 
Ett annat exempel på hur jag gillar att porträttera ryttare med hästkänsla och ändå mer fokus på människan.
 
Den här bilden är nog min favorit på Elsa och Hillary, den lilla damen var en viljestark individ som gör lite som hon vill, och det var mycket glädje inblandat i deras relation, något som jag tycker speglas här. Busig häst, glad matte.
 
Ibland kan något så enkelt som en pall förändra allt, jag gillar ljuset här och kommer fortsätta experimentera med den här typen av bilder.
 
Tråkigt nog så visade sig mitt nya inköp av objektiv vara ett felköp på flera sätt, för det levererade verkligen inte alls vad det lovades, och jag kommer att reklamera det imorgon. Jättetråkigt att jag valde att fota alla ridbilder på Elsa och Hillary med det objektivet när det blev kondens på linsen på det andra, de red verkligen otroligt fint och det var så roligt att se en riktigt fin ponny och en duktig ung dressyrryttare. Och jag trodde faktiskt när jag tittade i kameran att bilderna skulle bli fina, det såg så ut. Men tyärr blev de oerhört korniga och fula, men för sakens skull så visar jag några av dem för det syns ändå vilken grymt fin ponny det är.
 
 
Samtidigt som jag inte kan låta bli att bli besviken så är jag samtidigt glad att jag fick tillfälle att testa objektivet så tätt inpå köp, då lär det i alla fall inte vara några problem att byta det mot något bättre, och ännu bättre är ju att vi har ett par sessioner kvar att fota eftersom vi avtalat om tre sponsorsessoner. Jag ser redan fram emot nästa gång, då hoppas jag det blir ridbilder på Musse också! En fantastiskt snygg kille även han.